Mini Nutella pizza's met fruit
Omschrijving
Niet alleen de kinderen zijn er dol op.
Heel leuk om te maken met de kleintjes.
Wij hebben deze meegenomen als traktatie op school.
Ingrediënten
- 4 eetlepels Nutella chocolade pasta
- 1 banaan
- 2 eetlepels hazelnoten, grof gehakt
- Stuk of 12 aardbeien
- Poedersuiker
- Bodem
- 125 gr bloem
- ¼ zakje instant gist a 7 gr
- snufj zout
- 40 ml melk 40 ml water
- 1 klein klontje boter + gesmolten boter om te bestrijken
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom. Kneed met het je handen goed doorelkaar en daarna tot een deegbal, als het deeg nog wat droog is voeg je een beetje water toe en bij nat deeg wat extra bloem. Dek de kom af met een stuk plastic of een doek. Laat het deeg 45 min rijzen op kamertemperatuur (het liefst op een warme plek).
Verwarm de oven op 220 graden. Als het deeg gerezen is haal je het uit de kom en verdeel je het in 4 gelijke delen. Maak bolletjes van het deeg en rol deze uit op een werkvlak, bestrooid met een beetje bloem. Maak de bodem best dun, zo’n 3 mm.
Leg de 4 pizza bodems op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenzijde met een beetje gesmolten boter en prik er met een vork wat gaartjes in. Bak de bodems in ca 10 - 12 minuten luchtjes bruin en krokant. Laat ze iets afkoelen en bestrijk ze daarna met nutella. Snijd het fruit in stukjes en verdeel samen met de noten over de chocolade pizza’s. Bestrooi met een beetje poedersuiker.