Pandan cake
Omschrijving
Pandan cake is ook bekend als de groene Indische sponscake. Ik heb deze cake wel eens vaker gemaakt met een pak met Pandan mix. Zelfs toen is hijwel eens mislukt, het geheim blijkt in het kloppen te zitten. Vandaag ga ik de Pandan cake proberen te maken zonder cake mix maar met losse ingrediënten.
Ingrediënten
300 gr bloem
300 gr suiker
8 eieren
150 ml kokosmelk
3 eetl water
2 theel bakpoeder
3 eetl groene kleurstof
3 eetl pandan essence (toko)
1 mespunt zout
margarine voor het invetten
Bereiding
Voeg suiker, pandan essence, zout en de bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar, totdat de suiker opgelost is.
Voeg beetje bij beetje de bloem erbij en klop tot er een luchtige massa ontstaat.
Voeg kokosmelk, water en de kleurstof toe en klop alles goed door elkaar.
Als de cake niet groen genoeg is, kun je nog een eetlepel kleurstof erbij doen.
Verhit de oven op 180 graden.
Vet een bakblik in en giet het beslag erin.
Bak de cake in een uur gaar.
Extra Info
De oven moet je tussentijds niet openen.
Laat na het bakken de cake langzaam afkoelen in de warme oven.
Als je de cake er te snel uithaalt kan hij instorten.
Selamat makan!