Pasteitje roti
Omschrijving
Er zijn een paar dingen waar je mij voor wakker kunt maken, Pasteitjes en roti zijn daar 2 van. Nu hebben we deze samengevoegd dus hoef ik maar 1 keer op te staan 😂
Ingrediënten
2 kipfilets
gesnipperd ui
fijngesneden knoflook
rode peper of lepel sambal
bouillon blokje
peper en zout
lepel komijn
2 lepels masala
kousenband
aardappelen
tortilla (middelmaatje)
olie om te frituren
Bereiding
Kruid de kipfilet met peper en zout en bak ze aan.
Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuut of 5 mee.
Voeg een beker water en bouilonblokje toe.
Laat de kip lekker gaar pruttelen.
Schil en kook de aardappelen ondertussen bijna gaar.
Snijd de tortilla door de midden zodat je een halve crikel hebt
Deze halve cirkel voeg je samen als een driehoek.
Zodra de kip goed gaar is plukken we deze uit elkaar.
Doe terug in de pan en voeg de komijn, masale toe en maak alles op smaak.
Voeg de kousenband toe.
snijd een paar van de gekookte aardappelen in kleine stukjes, deze gaan dadelijk bij het kipmengsel in het tortilla driehoekje.
De rest van de aardappelen in wat grotere stukken, die frituren we dadelijk om erbij te serveren.
Nu pak je de driehoekjes die je van de tortilla hebt gemaakt en vouw die vanaf de bovenkant open.
Vul ze met het kipmengsel en wat kleine stukjes aardappel.
Maak de driehoekjes aan de bovenkant dicht met een cocktailprikker
Frituur ze lekker bruin en krokant in de olie.
Frituur de voorgekookte aardappelen
Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuut of 5 mee.
Voeg een beker water en bouilonblokje toe.
Laat de kip lekker gaar pruttelen.
Schil en kook de aardappelen ondertussen bijna gaar.
Snijd de tortilla door de midden zodat je een halve crikel hebt
Deze halve cirkel voeg je samen als een driehoek.
Zodra de kip goed gaar is plukken we deze uit elkaar.
Doe terug in de pan en voeg de komijn, masale toe en maak alles op smaak.
Voeg de kousenband toe.
snijd een paar van de gekookte aardappelen in kleine stukjes, deze gaan dadelijk bij het kipmengsel in het tortilla driehoekje.
De rest van de aardappelen in wat grotere stukken, die frituren we dadelijk om erbij te serveren.
Nu pak je de driehoekjes die je van de tortilla hebt gemaakt en vouw die vanaf de bovenkant open.
Vul ze met het kipmengsel en wat kleine stukjes aardappel.
Maak de driehoekjes aan de bovenkant dicht met een cocktailprikker
Frituur ze lekker bruin en krokant in de olie.
Frituur de voorgekookte aardappelen