Pikante Goulashsoep
Omschrijving
Dit recept van de lekkerste Goulashsoep vond ik op een kladblaadje in mijn oma's recepten verzamel schrift. Een lekker pittige maaltijdsoep dat ik vandaag ga proberen en ik hoop dat hij net zo lekker is als mijn oma hem altijd serveerde met stokbrood en kruidenboter erbij.
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees voor goulash
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 500 gr aardappelen
- 3 winterpenen
- beetje olie
- 2 el tomatenpuree
- 1 blikje gepelde tomaten
- 3 paprika's
- zout & peper
- paprikapoeder
- cayennepeper
- Bouillon blokjes
Bereiding
- Snipper de ui en knoflook
- Schil de wortel en aardappels en snij ze in kleine blokjes
- Snij de tomaten in stukjes (bewaar het vocht)
- Snij de paprika's in stukjes
- Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe aan het vlees
- Voeg aardappelen, winterpeen en tomatenpuree toe en roer goed door
- Voeg de gepelde tomaten, het tomatenvocht en de paprika`s toe
- Voeg 1 liter water toe en 2 bouillon blokjes
- Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper
- Lekker ca. 2 uur laten pruttelen toe alles gaar is