Pilav
Omschrijving
Deze pilaf / pilavof ook wel Turkse rijst genoemd lijkt erg op Risotto uit Italië.
Het recept van Hülya kan bijna niet mislukken.
Ingrediënten
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel roomboter
2 beker rijst
2 beker gekookt water
3 eetlepels gerst vermicelli (arpa sehriyesi)
1 theelepel zout
Bereiding
Voeg eerst 3 eetlepels zonnebloemolie toe aan een pan.
Als de zonnebloemolie heet begint te worden, dan voeg je de gerst vermicelli toe.
Als dit bruin begint te worden, voeg je 2 bekers rijst toe.
Voeg één eetlepel roomboter toe aan de rijst in de pan. Voeg daarna de theelepel zout toe.
Voeg twee bekers gekookt water toe. Hierna roer je alles.
Doe nu het vuurtje beetje omlaag, dit houd je zo voor een half uur.
Als de zonnebloemolie heet begint te worden, dan voeg je de gerst vermicelli toe.
Als dit bruin begint te worden, voeg je 2 bekers rijst toe.
Voeg één eetlepel roomboter toe aan de rijst in de pan. Voeg daarna de theelepel zout toe.
Voeg twee bekers gekookt water toe. Hierna roer je alles.
Doe nu het vuurtje beetje omlaag, dit houd je zo voor een half uur.