Pisi
Omschrijving
Overheerlijk gefrituurd Turk brood. Hülya legt t heel goed uit hoe je dit zelf kan maken.
Ingrediënten
1 kilogram meel
1 blokje gist (bij droge gist langer laten rijzen)
een halve beker warme melk
een halve beker warm water
1 eetlepel zout
1 eetlepel bakpoeder
2 theelepels suiker
1 liter zonnebloemolie om te bakken
Bereiding
Bereiding van het deeg:
Pak een schaal en doe de meel erin en daar bovenop nog de bakpoeder.
Voeg hierbij ook de gist en daar bovenop de suiker en zout erbij toe.
Giet de melk en het water in de schaal.
Kneed de ingrediënten bij elkaar zodat het een deeg wordt.
Bedek het deeg in de schaal. Dit laat je een half uur zo staan zodat het deeg kan rijzen.
Bereiding van de Pisi zelf:
Maak middelgrote balletjes deeg.
Rol de balletjes deeg uit en maak 4 gaatjes in elk deegrol.
Laat de zonnebloemolie in de pan heet worden.
Probeer het deeg in de pan te doen. Als de olie begint te knetteren, betekent dit dat de zonnebloemolie heet genoeg is geworden om het deeg er in te bakken.
Leg het deeg als het zo ver is, in de pan met olie.
Als de ene kant goud/bruin is geworden, draai je de Pisi om en laat je deze kant bakken totdat het goud/bruin wordt.
Als beide kanten van de Pisi goud/bruin zijn geworden, haal je de Pisi eruit en zet je het op een servetje zodat de resterende olie op het servetje komt.
Pak een schaal en doe de meel erin en daar bovenop nog de bakpoeder.
Voeg hierbij ook de gist en daar bovenop de suiker en zout erbij toe.
Giet de melk en het water in de schaal.
Kneed de ingrediënten bij elkaar zodat het een deeg wordt.
Bedek het deeg in de schaal. Dit laat je een half uur zo staan zodat het deeg kan rijzen.
Bereiding van de Pisi zelf:
Maak middelgrote balletjes deeg.
Rol de balletjes deeg uit en maak 4 gaatjes in elk deegrol.
Laat de zonnebloemolie in de pan heet worden.
Probeer het deeg in de pan te doen. Als de olie begint te knetteren, betekent dit dat de zonnebloemolie heet genoeg is geworden om het deeg er in te bakken.
Leg het deeg als het zo ver is, in de pan met olie.
Als de ene kant goud/bruin is geworden, draai je de Pisi om en laat je deze kant bakken totdat het goud/bruin wordt.
Als beide kanten van de Pisi goud/bruin zijn geworden, haal je de Pisi eruit en zet je het op een servetje zodat de resterende olie op het servetje komt.