Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper
Omschrijving
Roerbakken gaat snel en is natuurlijk heerlijk .
Ingrediƫnten
- 75 g zilvervliesrijst
- 150 g biefstuk, in repen
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, in smalle ringetjes
- 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
- 1-2 cm verse gember, geraspt
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 1 zak broccoliroosjes (300 g)
- 2 eetlepels (wok)olie
- 1/2 limoen, in partjes
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep in een diep bord de biefstuk om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Verhit in een wok 1 eetlepel olie. Voeg de broccoliroosjes toe en bak ze al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Schep de roosjes uit de wok. Verhit de rest van de olie en roerbak de biefstukrepen 1-2 minuten.Voeg de broccoli toe.
Extra Info
Serveertips
Schep de rijst in 2 kommen en verdeel de broccoli en de biefstuk erover. Garneer elke kom met de partjes limoen.