Room cake
Omschrijving
Ik kreeg het volgende recept door om uit te proberen. Een custard cake. Volgens ons was het niet echt een custard cake maar wel erg romig en erg lekker. We hebben hem daarom Room cake genoemd. Hij is vrij eenvoudig en snel te maken.
Ingrediƫnten
4 eieren (splitsen)
115 gr boter
135 gr suiker
2 thl vanille extract
125 gr bloem
500 ml melk
Bereiding
Splits de eieren,
Klop het eiwit stijf, deze voeg je als laatste toe.
Voeg de boter, suiker en vanille samen en klop deze luchtig
Spatel de bloem erdoor heen.
Roer de melk er door.
En nu spatel je voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor heen.
Bekleed een bakblik van 20 / 20 cm met bakpapier.
Vul deze met de romige cakebeslag.
Verwarm de oven op 150 graden.
Bak je cake in ca 80 tot 90 minuten gaar.
Bestrrooi je cake met wat poedersuiker.
Klop het eiwit stijf, deze voeg je als laatste toe.
Voeg de boter, suiker en vanille samen en klop deze luchtig
Spatel de bloem erdoor heen.
Roer de melk er door.
En nu spatel je voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor heen.
Bekleed een bakblik van 20 / 20 cm met bakpapier.
Vul deze met de romige cakebeslag.
Verwarm de oven op 150 graden.
Bak je cake in ca 80 tot 90 minuten gaar.
Bestrrooi je cake met wat poedersuiker.
Extra Info
Wij hadden nog wat chocoladesiroop over maar zou deze achterwege laten, de cake is zo lekker die heeft geen extra toevoeging nodig.