Sambal zaelf maken
Omschrijving
Om te koken met 1 gerechten, dus niet uit pakjes is al super maar om te koken met producten uit je eigen tuin is helemaal leuk. Wij hadden zaden van rode pepers in de grond gestopt en dat ging wel erg goed. Zo goed dat we best veel pepertjes geoost hebben. Ze waren nog groen maar ondanks dat hebben we er sambal van gemaakt.
Ingrediƫnten
150 gr pepertjes
gesnippert uitje
4 tenen knoflook
25 gr gember
lepel laos
lepel tomaten puree
2 lepels suiker
ketjap
Bereiding
(houd wat zaden van de pepers appart zodat je deze in het voorjaar weer kunt planten
de rest van de zaden gaan er gewoon bij dan is de sambal wat pittiger.)
Maal dit fijn in je keukenmachine.
Doe wat olie in een pan en verwarm de fijngehakte perpers en ui.
Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en laat je lekker pruttelen.
Extra Info
Als je de pepers snijd kom niet aan je ogen of gezicht. Zelfs na uren brand het nog steeds op je huid. (ja ik heb het gedaan, ik beken)
Kook kleine potjes, doe de sambal erin tot bijna aan de rand. Laat de potjes op de kop afkoelen en bewaar ze in de koelkast of op een donkere plaats.
Comments (1)
Fadi