samosa kip
Ingrediƫnten
1 eetlepel olie
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
2 theelepels curry pasta
halve theelepel zout
225 gr kippengehakt
125 ml water
2 theelepels zoete chilisaus
1 pak diepvries loempiavellen
350 ml olie (om in te frituren)
1 eetlepel witte azijn
Bereiding
verwarm een wok op hoog vuur bak hierin de uien en de knoflook tot dat de uien zacht zijn voeg de currypasta toe en bak een korte tijd even mee roer er de azijn door voeg het kippengehakt toe en bak het rul zet het vuur lager en voeg het water toe dek de pan af met een deksel en laat pruttelen totdat het water grotendeels is verdampt (ong 6 minuten) haal de deksel van de pan en voeg de chilisaus toe roer totdat het water verdampt is en de kip droog is doe het gerecht op een bord en laat het afkoelen maak de wok schoon
snij 10 loempiavellen in 3 gelijke delen van ongeveer 7 en half bij 20 cm schep een theelepel vulling op 1 kant en vouw het deeg diagonaal dubbel zodat er een driehoek ontstaat vouw het deeg nog maals dubbel en herhaal dit drie x maak de rand vn de laatste vouw met water nat en duw het deeg voorzichtig aan om het te verzegelen.
verwarm de schone wok voeg een laagje olie van ong 5 cm toe verwarm de olie maar zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt voeg 3 a 4 samoa's toe en bak deze tot ze goudbruin zijn verwijder met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier
snij 10 loempiavellen in 3 gelijke delen van ongeveer 7 en half bij 20 cm schep een theelepel vulling op 1 kant en vouw het deeg diagonaal dubbel zodat er een driehoek ontstaat vouw het deeg nog maals dubbel en herhaal dit drie x maak de rand vn de laatste vouw met water nat en duw het deeg voorzichtig aan om het te verzegelen.
verwarm de schone wok voeg een laagje olie van ong 5 cm toe verwarm de olie maar zorg ervoor dat de olie niet te heet wordt voeg 3 a 4 samoa's toe en bak deze tot ze goudbruin zijn verwijder met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier