Saoto soup
Omschrijving
Voor vandaag heb ik de saoto soep gekozen. Altijd een feestje met deze soep, Heerlijke geuren en kleuren. De soep met de losse elementen op tafel geserveerd maakt het tot een soep buffet.
Ingrediënten
6 kippenpoten
2 liter water
5 thl laospoeder
1 laurierblaadje
1 thl serehpoeder
5 pimentkorrels
2 tomaten
2 kippen bouillonblokjes
3 teentjes knoflook
2 gesnipperde uien
1 flinke prei in dunne ringetjes
1 bosje selderij
200 gr taugé
125 gram witte kool
peper
6 gekookte eieren
zout
olie
zakje frietchipjes naturel
Bereiding
Breng de 2 liter water aan de kook met de kippenpoten en trek van de kippenpoten een boulion. Voeg de laospoeder het laurierblad de sereh de pimentkorrels de gesneden tomaat en de bouillonblokjes toe. Fruit de gesnipperde ui samen met de knoflook in de olie en voeg de helft ervan aan de soep toe.
Voeg een deel van de prei en selderij erbij.
Haal de kip uit de pan en pluk deze in zeer fijne sliertjes.
Bak de kip in hete olie.
Maak de taugé schoon en doe ze in een schaaltje en als de soep bijna klaar is de peper toevoegen naar smaak.
Je schept de soep per persoon in een schaaltje, doet daar wat tauge bij, de ei en wat frietchipjes.
Voeg een deel van de prei en selderij erbij.
Haal de kip uit de pan en pluk deze in zeer fijne sliertjes.
Bak de kip in hete olie.
Maak de taugé schoon en doe ze in een schaaltje en als de soep bijna klaar is de peper toevoegen naar smaak.
Je schept de soep per persoon in een schaaltje, doet daar wat tauge bij, de ei en wat frietchipjes.