Speculaas truffels
Omschrijving
Overheerlijk en makkelijke speculaas truffels, Vandaag gemaakt, eigenlijk voor bij het sinterklaasfeest maar helaas...ze zijn al op! Morgen ga ik deze dus nog een keer maken voor de viste, ze zijn snel te bereiden maar eigenlijk moeten ze even blijven liggen zodat het chocolade laagje kan uithareden.... als je ze zo lang met rust kunt laten.
Ingrediƫnten
250 gram speculaasjes
100 gr MonChou of Roomboter
50 gram amandelspijs
250 gram melkchocolade
Bereiding
(In een keukenmachine of met de hand)
Vermeng dit met de monChou of de Roomboter tot een stevig deeg.
Maak kleine balletjes van de amandelspijs.
verdeel de speculaasdeeg in ca 20 delen.
Per deel maak je een balletje die je plat drukt, daar doe je het balletje amandelspijs in en dan draai je de speculaas deeg erover heen.
Verwarm de chocolade au bain marie, dompel de balletjes in de chocolde en laat ze afkoelen op een velletje bakpapier.
Extra Info
De truffels zijn te maken met MonChoe of Roomboter.
Zelf vinden wij de truffels met roombotter overheerlijk maar die met MonChoe is net wat smeuiger of romiger. In ieder geval heerlijk.