Spekkoek
Ingrediƫnten
1 halve theelepel anijspoeder
250 gr basterdsuiker
125 gr bloem
8 eieren gesplitst
2 theel kaneel
halve theel kardemompoeder
1 theel kruidnagelpoeder
1 theel nootmuskaat
1 theel vanillesuiker
1 mespunt zout
250 gr boter
Bereiding
Roer de zachte boter en suiker glad met een mixer.
Voeg het eigeel erdoor.
Voeg de bloem en het zout toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel het door het beslag.
Verdeel het beslag over 2 kommen.
In de ene kom doe je vanillesuiker door het beslag
In de andere kom de anijs, kaneel, kardemom, kruidnagelpoeder en de nootmuskaat door het beslag.
Gebruik 2 borden en schep van ieder mengsels een dun laagje op een bord.
Plaats de borden om de beurt in de magnetron op vol vermogen.
Bak zo van elk 6 plakken.
Plaats ze om en om op elkaar en druk het voorzichtig aan.
Laat de spekkoek een nacht in de koelkast rusten zodat de smaken er goed in trekken.
Voeg het eigeel erdoor.
Voeg de bloem en het zout toe.
Klop de eiwitten stijf en spatel het door het beslag.
Verdeel het beslag over 2 kommen.
In de ene kom doe je vanillesuiker door het beslag
In de andere kom de anijs, kaneel, kardemom, kruidnagelpoeder en de nootmuskaat door het beslag.
Gebruik 2 borden en schep van ieder mengsels een dun laagje op een bord.
Plaats de borden om de beurt in de magnetron op vol vermogen.
Bak zo van elk 6 plakken.
Plaats ze om en om op elkaar en druk het voorzichtig aan.
Laat de spekkoek een nacht in de koelkast rusten zodat de smaken er goed in trekken.