Tapas gevulde champignons met pesto
Omschrijving
Tapas, heerlijk heerlijk heerlijk vind ik het. De lekkerste hapjes kun je in een handomdraai maken. Gevulde Champions is wel een van mijn favorietste gerechtjes, combineren is eindeloos. Vandaag ga ik dit recept eens uitproberen, vol met allerlei smaken en zelfgemaakte pesto
Ingrediƫnten
- 14 middelgrote champiognons
- 4 lente-uitjes fijngehakt
- 1 el boter
- 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
- 1 el droog broodkruim
- 3 el parmezaanse kaas ( geraspt )
- peper & zout
- voor de pesto:
- 100-150gram verse basilicumblaadjes
- 2 teentje knoflook gepeld
- 50 gram pistachenoten
- 35 gram parmezaanse kaas
- 1,5 DL olijfolie
- peper & zout
Bereiding
- Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar en verwarm de over voor op 200 graden
- Maak eerst de Pesto:
- Doe de basilicum, knoflook, pistachenoten en parmezaanse kaas in de keukenmachine en mix ze tot een fijngesneden geheel
- Giet de olie erbij tot de pesto de dikte heeft gekregen die je wilt
- Voeg naar smaak peper & zout toe
- Maak de gevulde champignons:
- Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes samen met 2 champignonhoedjes fijn
- Bak de fijngesneden champignons samen met de lenteuitjes zacht in de boter
- Neem de pan van het vuur en voeg de tomaat, broodkruim en naar smaak peper & zout toe
- Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed
- Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling
- Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas
- Bak de hoedjes vlak voor het serveren ca. 10 minuten in de oven
Extra Info
Een leuk en lekker recept om te maken. Ik heb de champions alleen wel wat langer in de oven gelaten totdat ze stevig genoeg waren. De champions kun je zeker tot 8 uur van te voren bereiden maar pas in de oven tot vlak voor het serveren.