Vietnamese loempia's
Ingrediënten
20 loempia vellen
3 schouderkarbonade
2 lente-uitjes
1 klein rood pepertje
1 teen knoflook
1 eetlepel honing
sesamolie
zout en peper
100 gr taugé
1 ei
Bereiding
Snij de schouderkarbonade zo fijn mogelijk.
Pers de knoflookteen snij de lente-uitjes ook zo fijn mogelijk.
Zet een wok op hoog vuur, doe er een scheutje olie in en bak de knoflook, de karbonades en de lente-ui. Doe dit in een schaal en laat afkoelen.
Als het goed afgekoeld is roer je de honing en de taugé doorheen.
Leg een loempiavel op een snijplank doe een schep van de vulling in het midden en verdeel het in de lengte.
Smeer de zijkanten in met eiwit en vouw ze over de vulling in de lengte.
Rrol dan vanaf de onderkant naar boven.
Smeer het laatste stukje van het loempiavel in met eiwit en druk goed aan.
Doe de olie in een wok en laat deze heet worden.
Bak de loempia's per ca 6 stuks goudbruin.
Pers de knoflookteen snij de lente-uitjes ook zo fijn mogelijk.
Zet een wok op hoog vuur, doe er een scheutje olie in en bak de knoflook, de karbonades en de lente-ui. Doe dit in een schaal en laat afkoelen.
Als het goed afgekoeld is roer je de honing en de taugé doorheen.
Leg een loempiavel op een snijplank doe een schep van de vulling in het midden en verdeel het in de lengte.
Smeer de zijkanten in met eiwit en vouw ze over de vulling in de lengte.
Rrol dan vanaf de onderkant naar boven.
Smeer het laatste stukje van het loempiavel in met eiwit en druk goed aan.
Doe de olie in een wok en laat deze heet worden.
Bak de loempia's per ca 6 stuks goudbruin.