024nijmegen

0.0/5 rating (0 votes)
1301

VVN (vakantie Valkenburg in een Notendop)

Een heerlijke 5daagse vakantie... in Van Alles Wat

024 Nijmegen

Sissi
Even voorstellen...

Hoi allemaal,

Nou dat hebben we ff mooi gefikst met z’n alle, dat hebben we weer mooi voor elkaar.

En maar klagen..zal wel weer een klote zomer worden, zal wel weer de hele dag regen zijn, je kunt beter op vakantie gaan, een hete zomer yeah right,

die horrorwinter moet ook nog komen, ze zitten er vast weer naast,  hahaha zomer in Nederland…

Een drukke demonstratie organiseren lukt niet, een staking loopt 9 van de 10 keer op niks uit, geen politicus die naar de normale burger wil luisteren..maar de zon, de zon heeft ineens oren.
De zon besloot ineens dat het tijd was om ons te geven wat we willen, om ons mss wel uit te dagen, en eens flink terug te pakken met al ons typisch Nederlands geklaag.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen die niet geklaagd hebben, of mensen die dit weer heerlijk vinden…maar ik ben er wel een beetje klaar mee.

Tuurlijk wilde ik een heerlijke zwoele zomer, maar ik heb niet gevraagd om 40 graden, slapeloze nachten, denkbeeldige kamelen door de straat, dromen van Tarantula’s in de tuin, en andere enge beesten die in deze tempraturen zouden kunnen overleven in Nederland.

Jaja ik overdrijf, ik weet het.
Maar stel dat we dit weer houden, stel dat ons Nederland regenland, veranderd in 1 grote Punica oase ?

Er zijn nu vast mensen die hier heel enthousiast van worden, maar daar hoor ik niet bij
😉.

Warme dagen prima, maar elke dag 30+, nou geef mijn portie maar aan Fikkie…ik doe niks meer, wil niks meer en kan niks meer.

Kijk vorige week was geweldig, toen had ik nog vakantie en ben met dochterlief 5 dagen naar Valkenburg geweest.

De grotten, de terrassen, de huizen, de sfeer,  het eten, ik waande me in Spanje
😝 (nouja dat idee, want ik ben nog nooit verder geweest als Belgie, Duitsland en Frankrijk) .

In ieder geval was het heerlijk.

Na de drukke te gekke 4daagse week eerst een paar dagen uitgerust (lees : druk in huis met poetsen, mails beantwoorden, rekeningen betalen, nieuws/journaal bijlezen..want mijn wereld had natuurlijk een week stil gestaan).

Uitgerust en wel vertrokken mijn dochter en ik dinsdagochtend om 10 uur richting trein.

Blond en blonder waren super op weg, alle treinen gehaald, geen aparte dingen mee gemaakt…tot ik bij een overstap in de verkeerde trein stapte.
Nouja goeie bestemming, verkeerde treinmaatschappij
😉.
Ingecheckt bij de NS (stond netjes op mijn NS-regeling) maar op de trein van Arriva zag ik  Maastricht staan (dus daar ingestapt, was nogal haast bij) ik bedacht me, zei tegen Jaimy we gaan eruit, maar we werden naar binnen geduwd door 20 haastige mensen en konden geen kant op, want de trein ging rijden (leek wel een film).
Gelukkig kwam er geen conducteur controleren, en konden we in Maastricht gewoon uitchecken en weer op de goeie manier met een betaalde Arriva rit zonder dat ik voorschut stond naar Valkenburg.

In Valkenburg gingen we op zoek naar ons hotel (lang leve de navigatie).
Het was al aardig heet geworden en ik begon al aardig op een tomaat te lijken toen we daar aan kwamen.

We sliepen bij De La Ruine
😊

Een gezellig hotel wat ik al in maart had geboekt (toen ik net als jullie nog niet wist dat het tropisch zou worden), waar geen airco zou zijn, geen zwembad, en geen balkon (vraag me niet hoe ik op dat balkon kom
😉).

Anyway ik hoopte en had die wens al een paar keer uitgesproken, dat ze op z’n minst een waaier hadden.

We gingen naar binnen en daar troffen we Olaf… bij Olaf moest ik aan Frozen denken, aan de sneeuwpop die zong dat hij zo hield van de zomer en stiekem stelde ik me voor hoe het eruit zou zien als hij spontaan in zingen uit zou barsten in deze hete tempraturen
😉

Maar Olaf zong niet, stelde zich wel voor, wilde me een hand geven, ik prevelde wat over zweethanden van mij, en hij zei dat iedereen die nu had (touche), en checkte ons vriendelijk in, en kregen we ook nog een cola i.v.m de hitte (superlief), en vervolgens liep zijn vrouw mee naar boven om ons onze kamer te laten zien.

De kamer was net zo groot als mijn slaapkamer, maar deze had de luxe..dat ik van bed zo naar wc en douche kon.

En geloof me, daar was ik heel erg blij mee deze vakantie. De douche was mijn beste vriend.

Olaf en Jose hadden speciaal waaiers aangeschaft om de hitte toch een beetje tegen te gaan.
Ook daar waren we echt heel erg blij mee, en het is natuurlijk een 10 op de schaal van klantvriendelijkheid.

Waar we ook blij mee waren was de ligging van het hotel…ik roep wel hotel, maar eigenlijk is het een Bed and Breakfast…nou dat bed lag heerlijk, het ontbijt was goed verzorgd, en de locatie geniaal…aan de rand van het centrum.

Bij ons arrangement zat ook 2 x een 3 gangen diner, en naast vriendelijk blijkt Olaf ook goed te kunnen koken, en Jose zich goed in te leven in kinderwensen.

Dochter luste haar aspergesoep niet, en zonder blikken of blozen kreeg ze de veilige tomatensoep…nou geloof mij, ik heb het weleens anders mee gemaakt.

Jammer genoeg was het gewoonweg te warm buiten om alles op te kunnen, maar dat lag zeker niet aan de kok
😉.

Eigenlijk was het overal te heet voor, ik had honderden plannen (beetje overdrijven mag he, in je eigen blog)…maar het zat er gewoon niet in.

Wel zijn we lekker de grotten in geweest…heerlijk koel en ondanks dat ik niet zo’n educatieve moeder ben, vind ik het toch wel leuk dat mijn dochter zich later ook echt iets herinnerd.
Ik bedoel, ik ben vaak in Valkenburg geweest met mijn ouders..maar wat ik me vooral herinner is het eten, de kip (jaja das ook eten), en het Jachthoes waar mijn moeder toen een cassettebandje kocht van de 2 heren op leeftijd, die daar gezellig muziek maakte, en de vele gamehallen (die er nu niet meer zijn, maar waar wel 2 casino’s voor in de plaats zijn gekomen ofcourse 18 plus).

Even over die kip, dat moet ik toch even kwijt..was wel een beetje jammer.

Ik herinnerde me dus die halve hanen, de gezelligheid die ik toen als kind voelde, die keer dat we daar aten…en het was voor mij vooral een levendige herinnering aan mijn ouders.

Nou ik wilde Jaimy dat ook mee laten maken, dus wij dat kippenrestaurant in vrijdagavond.

De vrouw die ons bediende was heel aardig, maar jezus wat een chaotische bedoeling.

Ze vroeg na 2 minuten of we het al wisten, ze bleef om ons heen draaien, bij mensen die waren uitgegeten haalde ze per direct de borden van tafel, 1 vrouw was nog niet uitgegeten, maar de rest van de mensen bij haar wel..dus ternauwernood kon ze haar bord redden maar de rest werd vliegensvlug afgeruimd, en ze bleef maar rondkijken.

De kip was heerlijk, nouja wat ik ervan geproefd heb, want ik voelde me genoodzaakt om een halve haan binnen 10 minuten naar binnen te werken en kon daardoor de friet niet eens meer opeten.
Nu moet ik wel bekennen dat ze nog “maar” een uur open waren, en dat ik vergeten ben om het gewoon in te laten pakken, om het buiten op een bankje mss verder te eten.

Maar het meest jammer van het hele verhaal vind ik, dat mijn herinnering aan mijn 9jarige ik, die at met haar ouders, haar tante en neven en zich heerlijk voelde, nu is veranderd in een 42 jarige die geen raad wist om die kip naar binnen te krijgen, een dubbel gevoel had voor de serveerster die toch wel aardig was maar iets te gedreven, en het zonde vond dat die arme friet onaangeroerd bleef
😉.

Eigenlijk was die kip het enige minpuntje van de vakantie.

Zoals ik al zei, hadden we heerlijke afkoeling in de grotten (Gemeentegrot en de Fluweelgrot), kregen we nog mooie verhalen over Walram die zijn geliefde en haar kersverse echtgenoot doodstak, over een priester die na 3 jaar grotkerkdiensten werd opgepakt en gekerkerd werd (levend ingemetseld dus), en over 2 puberjongens die de grot ingingen met lampjes, lucifers en stokjes..die alles kwijt raakte inclusief elkaar en die op 250 en 50 meter van de uitgang van de donkere grotten na 3 weken dood werden gevonden
. Oke…mss kloppen de details niet helemaal, maar dan moet je zelf even gaan kijken en luisteren daar.
Sowieso een aanrader, want ook de tekeningen aan de wanden zijn prachtig.

Vorig jaar vond ik alleen de feestgrot (had ik weer) maar ik ben blij dat we dit jaar ook de echte grotten in zijn geweest.

De Gemeentegrot kende ik al..maar de Fluweelgrot vond ik zelfs nog indrukwekkender.

Wat we ook hebben gedaan, is savonds toen de tempratuur beter was Valkenburg lopend verkend.
Heerlijk anderhalf uur van alles gezien, en veel gelachen samen.

En toen we op de terugweg waren, gebeurde het…

Ineens werd alles donker, begon het te waaien en kwamen goddelijke druppels van verkoeling naar beneden.

Minstens 10 hele minuten regende het, genoten we van het water..maar was het weer een afknapper toen het nog kleffer bleek als voor de regenbui
😉.

Achja ben je gek, savonds nog heerlijk op het terras bij Olaf en Jose gezeten en genoten van ijsthee en ijskoud water met ijsblokjes :p

De volgende dag besloot ik, dat het tijd was voor nog meer toerisme. Ik aasde al de hele tijd op het busje/wagentje van de City tour ala Valkenburg.

Ik sleepte Jaimy mee dat ding in, toen die er eindelijk een keer stond, toen we daar voorbij liepen…en we hebben heerlijk genoten van alle plekjes die we de avond daarvoor al te voet hadden gezien haha.
Maar dit keer zonder de blaren (van de slippers), en met een heerlijke verkoelende wind door onze haren !!

Donderdag was sws een superleuke dag, een vriendin en haar man staan namelijk op de camping in de buurt daar.
Ik had haar al jaren niet gezien, en hem eigenlijk alleen op foto.
Dus je raad het al, wij donderdagavond gezellig daarheen.
De toen nog onbekende man kwam ons ophalen met de auto, en die toen nog onbekende man blijkt een geweldig gezellige vent te zijn, waar je gezellig mee kan kletsen, en mijn vriendin blijkt ook nog geen spat veranderd en nog steeds net zo gek en spontaan…dus we hebben daar 3 uurtjes gezellig bijgepraat waarna we weer netjes in Valkenburg bij De La Ruine werden afgezet
😃 . Gaan we echt nog een keer overdoen R en M 😝  !!!

En dan was er de vrijdag, de middag voor de kip-ervaring, en de dag voor we weer naar huis zouden gaan.

Die vrijdag gingen we met de bus naar Gulpen.

Wat is er in Gulpen ? Nou daar is een tropisch zwembad genaamd Mosaqua …en daar voelde we niks van de 38 graden die het die dag was.

Oke dat we eerst de bus miste, die langs ons heen reed, en die in Valkenburg maar 1 x in het uur rijd..zodat we een uur stonden te wachten..daar hebben we het niet over.
En ook dat we terug gingen, 20 minuten moesten wachten, en dan te horen kregen dat er een bus kapot was en dat de volgende ook weer een uur later kwam (dus bijna anderhalf uur gewacht), dat vergeten we ook liever.

Maar dat zwemmen was heerlijk, het zwembad was mooi, en ondanks dat het druk was, vond je de mensen bijna niet terug.

Het was een tip van..ja daar is ie weer…Olaf, en nu geef ik die tip gratis aan jullie door
😉 ben je ooit in de buurt..Mosaqua is echt leuk voor kinderen. Kijk alleen ff op de site, want ze houden er nogal gekke openingstijden op na 😝.

Tijd vliegt altijd als je het naar je zin hebt, en op zaterdag was het tijd om naar huis te gaan.

We bedankte Olaf en Jose voor hun goede zorgen (en geloof me, die waren echt goed)…en gingen met de trein naar Maastricht (ja de goeie).

Daar nog een paar uurtjes rondgewinkeld, weinig gevonden maar wel met een voldaan gevoel daarna de trein naar Nijmegen gepakt.

Echt De La Ruine is echt een aanrader, het is niet groot en als je echte luxe wil..dan moet je toch naar een echt hotel. Maar voor huiselijke gezelligheid, lekker eten, normale prijzen (ook bij het boeken), gastvrijheid, elke dag een Olaf die je vraagt of je Koffie of thee, een sinaasappelsap en een ei wilt (zacht, medium of hard), en een Jose die je je echt welkom laat voelen en altijd lacht..dan moet je echt naar de Neerhem 2 in Valkenburg 😃 !!

Het was een heerlijke vakantie, die ik nu natuurlijk vertel in een notendop (en zelfs dan is het nog veel haha).

Moeder/dochtertijd zo belangrijk en ik hoop dat zij er net zoveel mooie herinneringen aan over houd als ik
😉.

Leven gaat toch al zo snel, dus haal eruit wat erin zit.

Mijn zoon is 31 juli…24 jaar geworden.

We zijn met z’n alle naar de bios geweest, en daarna nog lekker wat gedronken en als ik hem dan zie, dan denk ik steeds..waar is de tijd toch gebleven.
Ik voelde me al heel volwassen toen, maar als ik nu de fotos zie dan was ik echt nog maar een meisje haha.

Maar goed, ik dwaal af…weer eens een ritje memory Lane in mijn hoofd 😉.

En nu…nu ben ik inmiddels alweer 2 dagen aan het werk, gaat het leven zijn gangetje weer, zijn vrienden vandaag weer veilig geland vanuit het buitenland (altijd dankbaar voor), en morgen is het tijd voor weer een heerlijke avond vol feest, vrienden en gezelligheid
.

Geniet van het weekend allemaal !!

En al is het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn..het zijn de kleine momenten die het allemaal de moeite waard maken…

Groetjes Sissi
Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

cache/resized/b0e1ca86dad1db087d6bcaa37e52eda7.jpg

@024 in Neon letters

@024 in Neon letters


* Veilig en makkelijk te installeren.
* Gemakkelijk af ...

cache/resized/6b8be4bb6791d5b182e1ec643fe435c8.jpg

Matten

We verkopen droogloop matten in superkwaliteit.

Prijs
50 x 80 cm            ...
cache/resized/f313f70919abd71609c8da871a06ce3c.jpg

Portemonnees

Wij bieden u een grote collectie portemonnees en portefeuilles van echt ...
cache/resized/3d70f8c67096402161824e342636726b.jpg

Riemen

Onze riemen standaard is voorzien van lederen dames en heren riemen in ...
cache/resized/489b347d0536a19414dd9f7ca75f1552.jpg

Tassen

Onze collectie tassen bestaat uit meer dan 100 modellen damestassen voor ...

cache/resized/714d78b84c2c7c14f050b8dbbe8f8981.jpg

Fournituren

Schoencrème
Schoencrème is het belangrijkste onderhoudsproduct voor uw ...

cache/resized/f41c87171875710c5a40bc147aab8192.png

Myslole inlegzolen

Het MYSOLE  programma omvat een serie hoogwaardige inlegzolen welke ...

cache/resized/f203543cb741d6470841183e76dbf798.jpg

Laatste Winnaar Foto van de week ...

LIeve Hondenbezitters,

Het was geweldig, wat een leuke, gekke en mooie ...
cache/resized/b3a4b879c0a01f327c971cc0dd8c9efb.jpg

Winnaar van de week Woefff

Lieve hondenbezitters,
Wat een leuke, lieve en gekke foto's sturen jullie ...
cache/resized/920a86f39285899405ec1633431278d0.png

Rememberme Nijmegen

Rememberme Nijmegen is een geheugenspel gebaseerd op het wereldberoemde ...
cache/resized/126e5bd5c07fcd7d1f7ae4c29be2f5b1.jpg

de foute nijmeguh kerst trui

Kiek däor, wà mòòi !! Bestel hem op tijd voordat ze op zijn.....
ook voor ...
cache/resized/0fbe36d953627aaa34e73f581e879cb0.jpg

Nimweegse Kersballe

De Nimweegse Kerstballen zijn helaas niet meer leverbaar!

T mot nie gekker ...

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us
blob:https://www.024nijmegen.nl/66f2e582-c4c8-4508-b953-9b6f607a37c1

Rob Jaspers gidst weer over der ...

Waaltochten met verhalen over Nijmegen langs de rivier. Een ...
cache/resized/a764a8ceba2a1df16c2379e608a6aee8.jpg

Hoe een vermiste hond na 6 dagen ...

Deze keer schrijf ik een uitgebreid verhaal omdat ik hier ook een aantal ...
cache/resized/0be414c948e6e97b2c904b42635dcc24.png

Afgelopen jaar was een bijzonder ...

Het Rijk van Nijmegen is prachtig
cache/resized/e1b28738ca475f96b5543203355c135b.jpg

we krijgen un Nimweegs Kerreke

Het was een tijdje spannend maar we mogen het nu vast een stukje ...
cache/resized/3cfa1769940436aa17d9f129d1e3b81a.jpg

Paling pruuferij 2021

Nimwegenuire houwe fan un buske paoling met de kermis. Gelukkig is er dit ...
cache/resized/c3babe88cfdb7f6740805e7353e28c5a.jpg

Gijs de Hamster

Update: Gijs heeft een nieuw plekje gevonden. Gijs de hamster zoekt een ...
cache/resized/c736388ac1ccb5eeeedf2b693a67e815.jpg

Kinesiotapen tegen hooikoorts

Als je klachten hebt als gevolg van hooikoorts gebruik je wellicht vaak ...
cache/resized/650725f83afc832f0a0ce71fdb314c28.jpg

Het vermiste adoptiehondje (dec ...

“Slechts zeven etmalen nadat ons hondje uit een asiel in Turkije bij ons ...
cache/resized/c77665c7b70b5bd59153a819bc388952.jpg

Planten en kruiden tegen insecten

Het heerlijke weer komt eraan, lekker buiten zitten en genieten. Alleen ...
cache/resized/5e96fa07641836fb8d9c77ac11fac3dc.png

Parkeernota 2020-2030

In begin november gaat de gemeenteraad besluiten over de parkeernota ...
cache/resized/db58c757b0388af7366e19f018003388.jpg

Kort, zonnig en luchtig...

Laat de zon in je hart..en straal hem uit naar de wereld !!
cache/resized/593cf47b321c1d2a8168fb7dd1f52ec4.jpg

Een dagje in het bos....

Boswandeling is groen, een bos wandeling ook...en met allebei weet je ...