024nijmegen

0.0/5 rating (0 votes)
2963

Weezenhof

Dukenburg in Nieuwtje uut Nimwegen, Weezenhof

024 Nijmegen

Weezenhofbevindt zich in het uiterste zuiden van Nijmegen in het stadsdeel Dukenburg en is gesitueerd tussen de A73, de Van Boetbergweg, het Maas-Waalkanaal en natuurgebied Vogelzang. De wijk is genoemd naar boerderij "de Weezenhof" die in 1911 is gebouwd en gelegen is aan de Staddijk (vroeger de Vossendijk).

Bebouwing en voorzieningen.
Aan de rand van Weezenhof staan een aantal flats, gelegen aan de Van Boetbergweg. Iets meer de wijk in ligt een winkelcentrum. De rest van de huizen is laagbouw, afgewisseld met lage seniorenflats. Dicht bij de hoogbouw ligt een klein wijkwinkelcentrum. Er is een basisschool en een gymnastiekzaal.

Openbaar vervoer
Door Weezenhof rijdt Breng lijn 331. Deze rijdt vanaf Weezenhof via Meijhorst, Tolhuis, station Dukenburg (Brabantse Poort) over de Graafseweg naar het centraal station en naar Plein 1944 in het centrum om vervolgens verder te reizen naar Arnhem. Aan de rand van de wijk kunnen reizigers ook nog opstappen bij haltes op de Van Boetbergweg. Deze haltes zijn Van Boetbergweg/Aldenhof (lijn 9) en Van Boetbergweg/Malvert (lijnen 4, 6 en 9). Lijn 4 is een buslijn van Nijmegen CS via Hazenkamp naar de naast Weezenhof gelegen woonwijk Aldenhof. Lijn 6 is de frequente buslijn van Neerbosch-Oost naar Station Dukenburg via Centrum, CS, Radboudumc, Hatert, Malvert en Zwanenveld. Lijn 9 is een buslijn van Nijmegen CS via campus Heyendaal (stopt niet op het gelijknamige station, maar rijdt er langsheen) naar Grave

Bron/Credits

Wiki

Laat een berichtje achter...

Laat een berichtje achter als gast.

024Nijmegen tel 0649707471024Nijmegen contact us024Nijmegen like us